Fransk Fisksoppa

Det här behöver du.

300 g torskfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 dl torrt vitt vin

5dl vatten

3 dl grädde

4 msk Mondana fiskfond

1 tsk torkad timjan

1 tsk hela fänkålsfrön

1 gram saffran

400 g skalade räkor


Gör så här 

Skär fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök i smör i en stor gryta tills löken är genomskinlig. Tillsätt saffran, fänkål och timjan och fräs kryddorna i ca 1 minut. Tillsätt tomater, vin, vatten, Mondana fiskfond. Låt koka upp och sjud i ca 20 minuter. Tillsätt grädde och sjud ytterligare 15 minuter. Lägg i fisken och låt sjuda 3-4 min. Tillsätt räkor och servera med ett gott surdegsbröd och aioli.

 Stort tack till Johanna Hartman för detta goda recept.


Föregående
Föregående

Lax Frestelse

Nästa
Nästa

Grönkålssallad