Fransk Fisksoppa
Det här behöver du.
300 g torskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl torrt vitt vin
5dl vatten
3 dl grädde
4 msk Mondana fiskfond
1 tsk torkad timjan
1 tsk hela fänkålsfrön
1 gram saffran
400 g skalade räkor
Gör så här
Skär fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök i smör i en stor gryta tills löken är genomskinlig. Tillsätt saffran, fänkål och timjan och fräs kryddorna i ca 1 minut. Tillsätt tomater, vin, vatten, Mondana fiskfond. Låt koka upp och sjud i ca 20 minuter. Tillsätt grädde och sjud ytterligare 15 minuter. Lägg i fisken och låt sjuda 3-4 min. Tillsätt räkor och servera med ett gott surdegsbröd och aioli.
Stort tack till Johanna Hartman för detta goda recept.