Smörgåstårta med Lax och Räkor
Det här behöver du till 8 bitar.
Landgångsbröd 9 skivor, Fyllning 1: skalade räkor 300 g, Varmrökt lax (Savolax) 100 g, crème fraiche 1 dl, färskost 75 g, majonnäs 1/2 dl, 2 msk Mondana Hummerfond, 1 kruka dill, Dijon senap 1 msk. Fyllning 2: kokt ägg 5 st, crème fraiche 1 dl, färskost 75 g, majonnäs 1/2 dl, krasse 1 ask, salt. Garnering: creme fraiche 1 dl, färskost 50 g, majonnäs 1 dl, kokt ägg 3 st, skalade räkor 150 g, kallrökt lax (Savolax) 150 g, dill, citron 1, gurka och tomat.
Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs, hummerfond och dijonsenap.
Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs och klippt krasse.
Lägg 3 skivor landgångsbröd på en bricka med smörpapper under så att det går att dra bort när tårtan är färdig. Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på 3 skivor bröd till och bred på äggfyllningen. Lägg på de tre sista skivorna bröd.
Rör ihop crème fraiche, färskost och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Garnera tårtan strax innan servering.