Kräftskiva

Gott tillbehör

Västerbotten paj med Kantareller

1 pajdeg

  • 300 g kantareller

  • 2 gula knipplökar, hackade

  • 1 msk smör

  • 150 g riven Västerbottensost

    Äggstanning

  • 3 ägg

  • 3 dl grädde

  • 2 msk Mondana Karljohan

  • 0.5 tsk salt

  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

  1. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ansa och skär kantarellerna i bitar. Stek kantareller och lök i smör tills löken mjuknat. Fördela kantareller och ost i pajskalet.

  2. Rör ihop ägg, grädde, Mondana Karljohan, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 35 min.

Föregående
Föregående

Krondillssås

Nästa
Nästa

Ängamatssoppa