Svampsoppa med smak av Karljohan
Det här behöver du till 4 pers.
1 kuvert Mondana Karljohan
400 g blandad svamp, hackad
25 g smör
2 schalottenlökar, hackade
3 dl vatten
3 dl grädde
0,5 msk kinesisk soja
Ev 1 msk sherry (eller konjak)
salt
2 krm svartpeppar, nymalen
Gör så här
Koka ur svampen i en torr och vid panna tills all vätska kokat in.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn svamp och lök i 4–5 minuter. Lägg över i en kastrull (spara undan lite svamp till garnering) och tillsätt vatten och Mondana Karljohan.
Låt sjuda utan lock i ca 8–10 minuter.
Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Smaka av med eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera i vacker tallrik och garnera med stekt svamp.
Servera soppan med en bit gott bröd och en god ost.