Viltgryta med svamp
Det här behöver du till 4 pers.
2 msk Mondana viltfond
500 g viltskav (tex ren eller älg)
0,5 l kantareller
2 schalottenlökar, hackade
1 klyfta vitlök, hackad
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl lingon
2 msk gelé
1 lagerblad
2 msk soja
Salt
Vitpeppar
(Smör att steka i)
Gör så här
Bryn lök, vitlök och kantareller och ställ åt sidan.
Bryn köttet i smör i omgångar i en panna.
Salta och peppra och lägg över i en gryta tillsammans med löken och kantarellerna.
Häll vatten, grädde, fond, lagerblad, gelé och soja i grytan och låt puttra i 15-20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner lingon och låt puttra i 5 minuter till.
Dekorera med färsk persilja eller timjan. Servera med potatismos.