Mondanas gratinerade hummer

Det här behöver du till 2 pers.

1/2 kuvert Mondana Hummer

1 hummer

1 schalottenlök
50 g champinjoner
3 dl grädde
0,5 dl vitt vin
2 äggulor
75 g riven parmesan
1/2 dl finhackad dill


Gör så här

Finhacka schalottenlökarna och champinjonerna och fräs upp med en klick smör i en kastrull.

Koka upp grädden och tillsätt 1/2 kuvert Mondana Hummer

Häll över hummergrädden i kastrullen med lökblandningen och tillsätt den finhackadade dillen.

Dela hummern på mitten och ta bort magsäcken, ta ur stjärten och dela i bitar och lägg tillbaka i skalet. Knäck klorna. Lägg hummern i en ugnsform och fördela hummergrädden jämt över humrarna. Gratinera i ugnen i 10 min eller tills de fått fin färg.

Servera och njut!

Gratinerad hummer.png
Föregående
Föregående

Mondanas köttfärsås

Nästa
Nästa

Mondanas hummersoppa