Mondanas hummerrisotto

Det här behöver du till 4 pers.

1 kuvert Mondana Hummer

12 råa jätteräkor

2 dl ris
(arborio eller carnaroliris passar båda utmärkt)
1 schalottenlök
5 dl vatten
1 dl vitt vin
50 gr smör
75 g riven parmesan


Gör så här

Finhacka löken och fräs i smör i en kastrull.
Tillsätt riset och låt fräsa med så det blir glansigt.
Tillsätt 1 dl vitvin och låt koka in.

Under tiden koka upp 5 dl vatten och blanda i ett kuvert Mondana Hummer.

Späd risotton med buljongen under ca 20 minuter (riset ska ha kvar en liten kärna).
I med en rejäl klick smör och rikligt med riven parmigiano reggiano.
Risotton skall bli mjuk och krämig (lite lös).

Dela räkorna på mitten och smörfräs dem snabbt (1 min.)
Blanda i räkorna i risotton och servera direkt.

Servera och njut!

Föregående
Föregående

Pasta med tryffel och kronärtskocka

Nästa
Nästa

Mondanas kalkonsås