Dopp i Grytan

JUL

Dopp i grytan är en av julbordets riktiga klassiker.

Dan före dan före dan före dopparedagen. Den ramsan har vi alla hört men kanske inte tänkt på vad det betyder mer än att den räknar ner till julafton Dopparedagen syftar helt enkelt på dopp i grytan. Det vill säga när man doppar bröd i spadet från skinkkokningen. Förr i tiden var brödet ofta grovt och hårt och för att mjuka upp det doppade man det i skinkspadet under tiden man förberedde det sista inför julfirandet. Dopp i grytan blir allt mer sällsynt bland våra jultraditioner mycket tack vare färdigkokta skinkor så det finns inget skinkspad, med Mondana Skinka/Pork skapar ni enkelt ett skinkspad så varför inte låta den återuppstå bland jul pysslandet.

Det här behöver du.

1 kuvert Mondana Skinka/Fläsk

5 dl Vatten

Vörtbröd


Gör så här 

Koka upp vattnet i en fin gryta häll i Mondana Skinka/Pork låta sjuda upp.

Doppa bröd i spadet. Servera gärna tillsammans med skinka och senap.


Föregående
Föregående

Grönkålssallad

Nästa
Nästa

Halländsk Långkål