Kycklingköttbullar i tomatsås

Det här behöver du till 4 pers.

FÄRSEN / 400 gr kycklingfärs, 1 gul lök, 2 ägg, 1 dl ströbröd, 1 citron, 1 msk Mondana kycklingfond, 1 msk oregano, salt/peppar, SÅSEN / 1 vitlöksklyfta, 1 gul lök, 1 kruka oregano, 1 msk olivolja, 1 msk socker, 500 gr passerade tomater, 1 msk Mondana kycklingfond, 2 dl vatten, 1 dl riven parmesanost.

Riv skalet av citronen, riv löken och blanda med övriga ingredienser till färsen, rulla till fina bullar. Skala och hacka vitlök och löken fräs löken mjuk i olivoljan, strö över sockret grovhacka oreganon tillsätt den och övriga ingredienser låt puttra i 15 minuter, under tiden så stek köttbullarna till fin färg, lägg i de färdiga köttbullarna i tomatsåsen låt puttra ytterligare 10 minuter, servera med en god pasta och ny riven parmesan.

Föregående
Föregående

Kåldolmar

Nästa
Nästa

Fiskgratäng med Hummersås