Griljerad Julskinka

JUL

Griljeringen är sista handen du lägger vid julskinkan, sätt smak med Mondana skinka och honung.

Ingredienser

2 kilo kokt skinka utan svål

Griljering

1 äggula

2 msk strösocker

1 msk flytande honung

2 msk grov senap, gärna Dijon

2 msk söt/stark senap

1 msk senapspulver

Kryddor: kryddnejlika, kryddpeppar, ingefära

2 msk strömbröd

2 msk Mondana Skinka/Fläsk

1 dl strö bröd


Gör så här 

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Grillning: Blanda alla ingredienser. Pensla blandningen över skinkan.

3. Strö över ströbrödet.

4. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, ca 15 min.


Föregående
Föregående

Oxfilé med Karl Johans Risotto och Rödvinssås

Nästa
Nästa

Drickbuljong