Oxfilé med Karl Johans Risotto och Rödvinssås

OXFILÉN: krydda runt om med salt o peppar, bryn oxfilén runt om, stek klar i ugn till en innertemp på 55 C°(medium), låt vila 10 min innan ni skivar upp den.

RISOTTO: finhacka schalottenlök fräs i smör i en kastrull, tillsätt riset låt fräsa med så det blir glansigt, tillsätt 1 dl vitvin låt koka in, under tiden koka upp ½ liter vatten och blanda i ett kuvert Mondana karljohan svamp , späd risotton med buljongen under kokningen ca 20 minuter när riset har kvar en liten kärna i med en rejäl klick smör och rikligt med riven parmigiano reggiano, risotton skall bli mjuk och krämig (lite lös).

RÖDVINSSÅSEN: börja med 3 dl vatten tillsätt 1 kuvert Mondana rödvin koka upp smaka av och späd ev. med mer vatten och blanka av med en klick smör, reda av såsen med lite maizena.



Föregående
Föregående

Grillad Kyckling med grillad zucchini och aubergine

Nästa
Nästa

Griljerad Julskinka