Oxfilé med Karl Johans Risotto och Rödvinssås
OXFILÉN: krydda runt om med salt o peppar, bryn oxfilén runt om, stek klar i ugn till en innertemp på 55 C°(medium), låt vila 10 min innan ni skivar upp den.
RISOTTO: finhacka schalottenlök fräs i smör i en kastrull, tillsätt riset låt fräsa med så det blir glansigt, tillsätt 1 dl vitvin låt koka in, under tiden koka upp ½ liter vatten och blanda i ett kuvert Mondana karljohan svamp , späd risotton med buljongen under kokningen ca 20 minuter när riset har kvar en liten kärna i med en rejäl klick smör och rikligt med riven parmigiano reggiano, risotton skall bli mjuk och krämig (lite lös).
RÖDVINSSÅSEN: börja med 3 dl vatten tillsätt 1 kuvert Mondana rödvin koka upp smaka av och späd ev. med mer vatten och blanka av med en klick smör, reda av såsen med lite maizena.