Glaserade Revben

JUL

Det här behöver du till 4 pers.

Vattenkok

· 500-800 gr tjocka revben

· Ca 5 dl vatten ( det ska täcka revbenen)

· 2-3 msk Mondana Grönsaksfond

· 8 svartpepparkorn

· 8 vitpepparkorn

· 2 krossade vitlöksklyftor med skal och allt

· 1 tesked chiliflakes

Ingredienser Glaze

·         1 gul lök

·         2 vitlöksklyftor

·         2 msk olja

·         3 msk farinsocker

·         2 tsk rökt paprikapulver

·         1 tsk anchochilipulver

·         1 tsk timjan

·         1 tsk fänkål

·         ½ dl tomatpuré

·         1 st Mondana Rödvin

·         1 brk krossade tomater

·         2 msk Mondana Kalvfond

·         2 msk rödvinsvinäger

·         2 msk honung

·         1 tsk soja.

Gör så här

  1. Blanda ihop uppkoket genom att lägga vatten, kryddor och kött i en kastrull. låt köttet puttra på svag värme i ca 1,5 till 2 timmar. Skumma av eventuellt fett som flyter upp.

  2. Under tiden gör glazen, skala o hacka lök o vitlök, stek all lök mjuk i olja i en kastrull.

  3. Tillsätt farinsocker och kryddorna stek ytterligare någon minut rör i tomatpurén och Mondana Rödvin låt koka ihop.

  4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 30 minuter.

  5. Mixa såsen slät.

  6. När revbenen kokat färdigt, sätt ugnen på 100 grader, skär isär benen och pensla sedan revbenen med glazen.

  7. Ställ in revnbenen i ugnen och tag ut dem varje kvart för att pensla med ytterligare glaze.

  8. Revbenen är färdiga när köttet nästan ramlar isär. Det tar sin tid men oj, så gott det blir! Pensla med glasyr innan servering också.

    Glazen fungerar alldeles utmärkt till annat kött också.

    Servera på buffébord eller som enskild rätt med coleslow och klyftpotatis



Föregående
Föregående

Dansk Fläskstek

Nästa
Nästa

Gratinerad Löksoppa