Viltgryta med svamp

Det här behöver du till 4 pers.

2 msk Mondana viltfond

500 g viltskav (tex ren eller älg)

0,5 l kantareller

2 schalottenlökar, hackade

1 klyfta vitlök, hackad

2 dl vatten

3 dl grädde

1 dl lingon

2 msk gelé

1 lagerblad

2 msk soja

Salt

Vitpeppar

(Smör att steka i)


Gör så här

Bryn lök, vitlök och kantareller och ställ åt sidan.

Bryn köttet i smör i omgångar i en panna.
Salta och peppra och lägg över i en gryta tillsammans med löken och kantarellerna.

Häll vatten, grädde, fond, lagerblad, gelé och soja i grytan och låt puttra i 15-20 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner lingon och låt puttra i 5 minuter till.

Dekorera med färsk persilja eller timjan. Servera med potatismos.

Föregående
Föregående

Gratinerad Löksoppa

Nästa
Nästa

Kalifornien Coleslow